Skip to main content

En les últimes setmanes el Pubillatge de Mataró ha seguit recorrent terres i segueix duent el nom de la nostra ciutat per tot Catalunya. Si els voleu seguir ho podeu fer mitjançant el seu compte d’Instagram. Tot seguit us expliquem a quines poblacions han estat presents.

On hi ha hagut pubillatge?

Els dies 25, 26 i 27 d’octubre

La Pubilla i l’Hereu van ser a l’elecció del Pubillatge Nacional, hereu i pubilla de Catalunya 2019. L’Oriol Ibáñez, l’hereu de Mataró 2019 ens explica les seves impressions d’aquells dies per a que ens podem fer una idea de quin ambient es respirava:

Durant els tres dies vam tenir l’oportunitat, d’entrada, de conèixer una ciutat més de Catalunya. També es una oportunitat per veure noves cares i conèixer més gent, donada la importància de l’esdeveniment. Candidats o no, anem fent actes formals com el sopar de gala o la pròpia proclamació, o d’altres més relaxats com les festes o l’estada al càmping. Com a no-candidat, suposo que no hi ha presents els nervis que deuen tenir els qui sí que es presenten, però no som dos col·lectius separats; els donem ple suport (com ha anat?, què han preguntat?, com era el jurat?). El moment de la proclamació, en què coneixem els títols nacionals, és veritablement especial. N’hi ha alguns amb qui has tingut una relació mes propera, i et fa senzillament feliç veure‘ls emocionats i orgullosos del títol que els acaben de concedir. Són tres dies destacats al calendari del pubillatge (se’ls coneix com «la festa major del pubillatge»), i vivint-ho es percep que és cert, que és una trobada especial.

Oriol Ibáñezl’Hereu de Mataró 2019
El dia 9 de novembre

La Donzella, l’Hereu i la Pubilla van assistir als actes de proclamació de Vilanova i la Geltrú.

El mateix dia 9

La Pubilla es va desplaçar fins a Puig-reig per participar a la proclamació del pubillatge d’aquest poble del Berguedà.

El 16 de novembre

A Torres de Segre van fer l’acte de proclamació dels nous hereus i pubilles i els nostres dos representants hi van ser-hi.

Més coses:

Aquí sota teniu una galeria de fotos on us podreu fer una idea de quanta gent, quants amics es poden fer, essent part del Pubillatge. També volem mencionar que a Puig-reig, en la seva freda nit, la Marta va estrenar un complement al seu vestit de pubilla. I és que tant l’Hereu com la Pubilla compten a partir d’ara amb una magnífica capa per abrigar-se a l’hivern.