Skip to main content

Diumenge 6 d’octubre vam gaudir al Teatre Monumental d’aquesta actuació de dansa tradicional. La primera meitat de l’obra fou aquest espectacle concretament, una escenificació de les Festes de l’Os del Pirineu de la Catalunya Nord, amb peces que posaven damunt l’escenari fins a 30 persones alhora. A la segona meitat ens varen oferir diverses i variades danses d’arreu dels Països Catalans i de l’Aran, com la jota d’Horta de Sant Joan, les seguidilles de Castelló o Et Tricoté.
Malgrat la poca assistència, els aplaudiments varen ser notoris degut al goig de gaudir de peces de tècnica complexa o bé de coreografies ben lluïdes. Durant més d’una hora i mitja el públic va fruir i així ho va voler agrair.

El Manresà és un esbart amb cent deu anys d’història i mes d’un centenar de dansaires repartits en:

  • Una escola de dansa formada per 4 grups infantils i un grup juvenil
  • El cos de dansa
  • Dos grups de veterans

Formen part de l’Agrupació Cultural del Bages i tenen un gran repertori de muntatges coreogràfics de producció pròpia.

Els assistents al Monumental van poder retratar-se en el nostre fotoreclam de col·laboradors, instal·lat al vestíbul del teatre, amb l’Hereu i la Pubilla i una dansaire del Ball de Gitanes.

Us volem recordar que sense els col·laboradors i patrocinadors ens seria molt difícil oferir a la ciutat esdeveniments com aquest.