Skip to main content

Dijous 24 d’octubre es va inaugurar l’exposició que hem muntat en motiu del desè aniversari de Mestres del Gai Saber. Amb el títol 10 anys fent cultura, volem mostrar a tota la gent que no ens coneix la feina feta tot aquest temps, i també poder engrescar a tothom qui vulgui participar-hi en un futur o col·laborar amb nosaltres.

Els parlaments van anar a càrrec de la comissària de l’exposició, la Maria Roig, un representant de la Fundació Iluro, en Ramon Manent, la presidenta de MGS, l’Eva Ribas, així com unes paraules que ens van dirigir tant la pubilla com l’hereu.
Entre els assistents vam comptar amb la presència de Foment de les Tradicions Catalans, encarnada pel seu vicepresident i el delegat del Maresme. També ens va fer companyia la presidenta del Ball de Gitanes de Santa Perpètua de Mogoda.
Va ser molt destacada l’absència de qualsevol representant de l’ajuntament de la nostra ciutat que ni es va dignar a enviar ni un tècnic de la direcció de cultura.

Tot seguit els assistents varen poder picar galetes i beure una mica de xampany mentre conversaven del què havien vist a l’exposició.

Què hi trobareu?

Hem volgut explicar com va néixer l’associació, sorgida a partir d’uns sopars que feien un grup d’amigues; hi hem volgut recollir tots els projectes que hem dut a terme, com l’edició d’un disc amb les músiques de les danses de Mataró, el Ball de Gitanes o el pubillatge; i hi mostrem els vestits i altres materials per tal que la gent els pugui admirar des de ben aprop.

Cada cap de setmana realitzarem activitats complementàries, com un taller de danses tradicionals, una trobada d’esbarts infantils o una ballada folk.